Materialer

Vi lægger løbende vores forskellige materialer op. Hvis du har lyst til at få dem i fysisk form, så er du velkommen til at kigge forbi i vores mødetid.

Se vores folder om Baglandet København herBaglandet forside folder

Se vores 20 års jubilæumshæfte herBaglandet forside jubilæumshæfte

I 2003 blev der skrevet en bog om Baglandet København med titlen Landet bag kaos: Baglandet på Vesterbro – et sted for tidligere anbragte af Else Marie Andersen. Forlaget eksisterer desværre ikke mere, men du kan hente bogen i pdf her, eller du kan låne den på bibliotek.dk her og på Københavns biblioteker her

rapport, Ung mellem anbringelse og eget hjem, 2019, Bikubenfonden, SUSRapporten “Ung mellem anbringelse og eget hjem” er udkommet i efteråret 2019 og er blevet til i tæt samarbejde med 18 tidligere anbragte unge, herunder også fra Baglandet.Vi sender en stor ros og anerkendelse til de unge, der på denne måde er med til at sætte fokus på de problemer, der er, når man som tidligere anbragt pludselig som 18-årig stort set skal klare sig selv, eller når man som ældre ikke har et netværk at støtte sig til.
Bikubenfonden og SUS står bag rapporten, som du kan læse her

png, Pressemeddelelse om Alliancen for Anbragte Børn og Unge, Baglandet København

Baglandet København er gået med i Alliancen for Anbragte Børn og Unge, hvor formålet er at styrke kvaliteten af den samlede sociale indsats overfor anbragte børn og unge, men også få sat fokus på en mere sammenhængende og forebyggende indsats. Alliancen vil have et landsdækkende fokus på både nuværende anbragte børn og unge, men også voksne som oplever senfølger af anbringelsen.

”Baglandet har arbejdet for bedre rammer, vilkår og rettigheder i mange år for anbragte, men det er svært at blive hørt, når man er en lille eller mindre aktør og det er anbringelsesområdet desværre præget af. Derfor valgte Baglandet København at gå med i den nye Alliance for at arbejde og stå stærkere sammen med de andre organisationer, så vi kan få en større gennemslagskraft. Det bliver et rigtigt spændende arbejde og som vi ser meget frem til”, siger Viggo Spangsberg, leder af Baglandet København. Du kan læse pressemeddelelsen her