Baglandet Københavns historie

I 1997 blev Baglandet København oprettet af Lorentz Lindemann, som var leder af stedet frem til 2011.

Lorentz havde selv været anbragt som barn, og han så både potentiale for det unikke fællesskab og vigtigheden af at have et bagland.
I de første år husede Baglandet København i en lejlighed på Vesterbrogade, men da lokalerne blev for små, flyttede Baglandet København videre til en større lejlighed i Skindergade i Indre By. I 2012 havde Baglandet København igen vokset sig ud af lejligheden, og Baglandet København flyttede endnu engang videre. Denne gang til en endnu større lejlighed på Nørre Farimagsgade – her bor vi stadig i dag, hvor Viggo Spangsberg i dag er leder af Baglandet København.

Baglandet København har været inspiration til, at Baglandet findes i andre storbyer i Danmark. Udover Baglandet København kan du også finde Baglandet Aarhus, Baglandet Aalborg og Baglandet Vejle.

Også internationalt har Baglandet gjort sig bemærket. Tilbage i 2013 havde Baglandet København besøg af repræsentanter fra Red Barnet Grønland og fra Landsforeningen for Barnevernsbarn i Norge, som søgte inspiration til at etablere noget lignende.

Baglandet København Indgang udefra

“Vores” hus set fra gaden med indgang gennem døren i midten