Nyheder fra Baglandet

 • Baglandet logo kun træ uden navn

Baglandets årlige sommertur

Juni 2020

Som traditionen tro tager Baglandet på sommertur i det skønne Danmark, og igen i år går turen til Bildsø Camping og Feriekoloni. Vi glæder os over, at så mange har tilmeldt sig i år, vi bliver nemlig 28 i alt, og så nogle enkelte dagsgæster. Vi ser frem til samvær, hygge, bål, solskin, strand, vand og den traditionelle solnedgang den sidste aften. Vi glæder os rigtigt meget!

 • Baglandet logo kun træ uden navn

Baglandet nævnes i programmet Den Brogede Vej

Juni 2020

Anna Enemark er generalsekretær for UNESCO Danmark og frivillig i Baglandet, og var gæst i programmet ‘Den Brogede Vej’ på Radio Loud. Annas liv og karriere har budt på lidt af hvert…som barn boede hun i plejefamilie, som teenager blev hun smidt ud af 2. HF og så har Anna bl.a. boet sammen med tre sortbørshajer i Sovjetunionen. Stor tak til Anne for at nævne Baglandet.

Lyt med her i #7 https://open.spotify.com/episode/7EBa31O33mHwXvBFvbkPRv. 

 • Baglandet logo kun træ uden navn

Baglandet åbner (næsten) normalt igen

Juni 2020

Søndag den 7. juni blev det officielt, at vi nu må samles op til 50 personer igen, så nu åbner Baglandet fra onsdag 10. juni som før corona-nedlukningen, dvs. med de normale åbningstider.

Dog skal vi stadig holde afstand, vaske/spritte hænder, spritte af osv., og desværre stadig ingen kram. Og er du syg, eller har symptomer på sygdom, skal du stadig vente med at komme, til du er helt rask. Vi glæder os!

 • Baglandet logo kun træ uden navn

Baglandet holder lukket pga. Corona-virus til 11. maj

April/Maj 2020

Baglandet har sammen med bestyrelsen besluttet at følge regeringens opfordring til så vidt muligt at undgå smitterisiko. Derfor er Baglandet fortsat lukket til den 11. maj efter de nye retningslinier. Vi glæder os til at ses, når vi må igen. Vi holder jer orienteret her og på Facebook. Pas på jer selv, hinanden og andre derude.

Baglandet opfordrer alle til at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger på https://www.sst.dk/corona.

 • Baglandet logo kun træ uden navn

Påskefrokost aflyses

April 2020

Traditionen tro plejer Baglandet at holde påskefrokost, men i år er den aflyst. Vi må holde en stor gensynsfest, når vi igen får mulighed for at ses. Pas godt på jer selv og hinanden derude.

 • Baglandet logo kun træ uden navn

Baglandet holder oplæg til FADDs døgnseminar

April 2020

Baglandet er blevet inviteret til at holde et oplæg til FADDs døgnseminar om udsatte unge den 17. april i Kerteminde. Simone og Viggo tager den lange vej, og vil tale om Baglandets formål og arbejde samt BoSelv appen, og Simone slutter af med sin personlige historie og hvorfor hun kommer i Baglandet. Vi er meget glade for at få taletid til seminaret, så en stor tak til FADD. Vi glæder os.

Opdatering: Seminaret i april er blevet aflyst, og FADD arbejder på at finde nye datoer.

 • Baglandet logo kun træ uden navn

Besøg fra socialborgmesteren i Københavns Kommune

Marts 2020

Baglandet får fint besøg af Mia Nyegaard, som er socialborgmester i Københavns Kommune den 12. marts. Det er første gang, at Mia besøger Baglandet og vi glæder os til at Mia skal møde baglænderne og høre de personlige erfaringer, og ikke mindst om vores arbejde.
 • Baglandet logo kun træ uden navn

Oplæg for Professionshøjskolen Absalon

Marts 2020

Baglandet er igen blevet inviteret til Professionshøjskolen Absalon i Slagelse for at holde oplæg den 10. marts. En af baglænderne og Viggo ser meget frem til at tale om efterværn og overgangen til selvstændig tilværelse. Vi håber, at gentage successen.
 • Baglandet logo kun træ uden navn

Arrangement Anbragt: Før, nu og i fremtiden

Februar 2020

Baglandet deltager den 20. februar i konferencen “Anbragt: Før, nu og i fremtiden”, som sætter spot på de levede erfaringer og på, hvad lovgivere, samfund og anbringelsespraksis kan lære af hinanden. Konference er arrangeret af
Pædagoguddannelsen og Socialrådgiveruddannelsen på Københavns Professionshøjskole, Danmarks Forsorgsmuseum og Socialpædagogerne.
 • Baglandet logo kun træ uden navn

Besøg fra social- og indenrigsministeren

Februar 2020

Baglandet får fint besøg af vores social- og indenrigsminister Astrid Krag den 6. februar. Det er første gang Astrid besøger Baglandet og vi ser meget frem til at få en rigtig god og uformel dialog om anbringelse, efterværn, indsatser og fremtidige planer og målsætninger på området. Vi glæder os meget til at tage imod Astrid Krag.
 • Baglandet logo kun træ uden navn

Besøg fra Socialdemokratiet

Februar 2020

Baglandet får fint besøg af Birgitte Vind, som er folketingsmedlem for Socialdemokratiet den 5. februar. Vi har tidligere mødtes med Birgitte sammen med Svend fra Baglandet Vejle, så vi glæder os til at vise Birgitte vores sted og til at få en god dialog over fællesspisningen.
 • Baglandet logo kun træ uden navn

En aften med Knud Romer

Januar 2020

Årets første fællestur var “En aften med Knud Romer”, som blev afholdt på Bremen Teater, og vi var 9, som havde fornøjelsen af at høre Knud Romer folde sig ud. Det bedste var anden halvdel, som handlede om Knuds opvækst og karrierevej og aftens råd lød: “Bliv ved, uanset hvor lang tid det tager, at nå det, du drømmer om“.
 • Baglandet logo kun træ uden navn

Baglænder i JyllandsPosten og i P1 Morgen

Januar 2020

Simone var på forsiden af af JyllandsPosten, og i en artikel inde i avisen den 2. januar, hvor Simone fortæller om sin opvækst som anbragt. Og den 4. januar var Simone i P1 Morgen. Hvis du vil læse artiklen, så er overskriften”Det undrer mig, at ingen havde ansvaret for mig, og jeg fik lov til at sejle videre. Hvis du vil høre indslaget med Simone er det ca. 21 minutter inde i udsendelsen. Det er rigtigt godt gået, og vi er stolte af Simone!
 • Baglandet logo kun træ uden navn

Julefrokost

December 2019

Igen i år helt efter traditionerne holdt vi julefrokost i Baglandet den 31. december, og vi var 30, som satte os til et bugnende frokostbord med mange lækre små retter. Efter spisning fik vi rørt os, for så var der pakkeleg, og humøret var højt. Man må gerne tage børn og kæreste med til julefrokosten. Vi takker alle for et godt år. Vi ses i 2020.
 • Baglandet logo kun træ uden navn

Juleaften

December 2019

Baglandet holdt juleaften som traditionen tro den 23. december og der blev lavet mad i lange baner for vi var 28. Menuen bestod af ande- og flæskesteg med brune og hvide kartofler, to brune sovse, surt og sødt og til dessert var der risalamande, kirsebærsovs og mandelgave til de heldige vindere. Og så var der julegaver. Vi takker for en dejlig aften!
 • Baglandet logo kun træ uden navn

Konference om tvangs-anbringelser

December 2019

Baglandet deltog i Justitias konference om tvangsanbringelser, som blev afholdt på Christiansborg i Fællessalen. Der var mange gode indslag og i den afsluttende paneldebat deltog bl.a. Trine Torp, som sidder i Baglandets bestyrelse. Vi glæder os til den næste konference.
 • Baglandet logo kun træ uden navn

Lancering af rapport ‘Ung mellem anbringelse og eget hjem’

November 2019

Baglandet var med til lanceringen den 16. november af rapporten ‘Ung mellem anbringelse og eget hjem’.
Rapporten er blevet til i tæt samarbejde med 18 tidligere anbragte unge, herunder også fra Baglandet. Vi sender en stor ros og anerkendelse til de unge, der på denne måde er med til at sætte fokus på de problemer, der er, når man som tidligere anbragt pludselig som 18-årig stort set skal klare sig selv, eller når man som ældre ikke har et netværk at støtte sig til. Bikubenfonden og SUS står bag arrangementet og rapporten.
 • Baglandet logo kun træ uden navn

Besøg fra Alternativet

November 2019

Baglandet får fint besøg af Mira Issa Bloch fra Alternativet, som er midlertidigt folketingsmedlem for Alternativet i Østjyllands Storkreds og stedfortræder for Torsten Gejl. Vi ser meget frem til Miras besøg den 14. november og glæder os til en god dialog sammen med baglænderne.
 • Baglandet logo kun træ uden navn

Fælles personale dag i Århus

November 2019

Der er fælles personale dag i Baglandet Århus den 1. november, hvor der er fokus på faglighed og Morten Kjølbye holder oplæg om mennesker, der har uorden i tilknytningen. Dagen afsluttes med middag, og de 3 medarbejdere fra Baglandet København glæder sig til at være med.
 • Baglandet logo kun træ uden navn

Tivoli(u)hygge

Oktober 2019

Vi er 29, der tager med til den årlige Tivoli-tur, og i år bliver det til Halloween. Vi glæder os til prøve de sjove forlystelser, til at få lækker mad på Wagamama og opleve hyggelig uhygge i godt selskab.