Nyheder fra Baglandet

 • Baglandet logo kun træ uden navn

Ny leder i Baglandet

Januar 2024

Vi siger varmt velkommen til Susanne Holm Larsen, som er tiltrådt som ny leder af Baglandet pr. 1 januar 2024. Læs mere om Susanne under ‘Personale’.

Samtidig siger vi stor tak til baglændere, personale og frivillige ,  for at have løftet opgaverne i Baglandet i 2023. Tak for jer!

 • Baglandet logo kun træ uden navn

Aktiviteter i den mørke tid

December 2022

Vi er kommet i gang med nogle af vores ønskede vinteraktiviteter. Hver onsdag er der walk and talk, hvor det er skønt at komme ud og få frisk luft, motion og gode samtaler, mens vi går.

Vi er startet på vores vinterbadeklub. Den første gang cyklede vi til Havnebadet ved Nyhavn og hoppede i det virkelig kolde vand. Vi var fulde af energi og god appetit, da vi vendte hjem til Baglandet. Udover det er der godt gang i en puslespils-dille lige nu, flere baglændere sidder sammen på skift og fordyber sig i at finde lige præcis den rigtige brik….

Rygestops kursus er i gang med at blive etableret, så der er nok at give sig til i Baglandet i den mørke tid.

 • Baglandet logo kun træ uden navn

Julefrokost hos Viggo og Ulla

November 2022

Baglandet var til en skøn julefrokost hjemme hos Viggo og fru Ulla i Sorø d. 26. november. Vi blev så forkælede med alt, hvad der hører sig til et lækkert julebord. Der blev hygget og snakket, og spist i lange baner.

De fodbold interesserede så Danmarks kamp mod Frankrig, og Lilian vandt en bountybar eller flere i væddemålet om resultatet. Tak Viggo og Ulla for den dejlige dag😊

 • Baglandet logo kun træ uden navn

Fællesmøde i Baglandet

November 2022

Vi havde fællesmøde i Baglandet d. 16. november. Her blev der drøftet store og mindre ting. Særligt var der fokus på aktiviteter i den mørke vintertid. Baglandet har ønsker om walk and talks, vinterbadeklub, rygestops-kursus, Tivolitur (bliver rykket til foråret). Vi sætter aktiviteterne i gang løbende henover vinteren. Til februar er vi inviteret til at holde oplæg på Egedal Gymnasium om Baglandet og livet med en anbringelse i bagagen.

 • Baglandet logo kun træ uden navn

Mortensaften

November 2022

Vi havde en dejlig Mortensaften i Baglandet den 10. november, hvor vi spiste de lækreste ænder, som vores nye projektmedarbejder Kristian Skovmand tilberedte. Baglænderne var enige i, at Skovmand bestod ande-prøven, og må gerne lave ænderne til jul. Udover ænder fik vi alt mulig andet dejlig tilbehør som blev tilberedt i køkkenet af baglændere og personale.

 • Baglandet logo kun træ uden navn

Afskedsreception og farvel middag for Viggo

Oktober 2022

Efter 10 gode år I Baglandet med Viggo som leder ved roret, var det tid til at sige tak for denne gang. Det blev markeret med en flot afskedsreception d. 28. oktober og en stor baglænder middag d.31.oktober. Der blev holdt taler, fældet et par tårer og givet mange farvel- krammere. Heldigvis har Viggo lovet at kigge forbi Baglandet indimellem. Og så har Viggo og fru Ulla inviteret baglænderne til julefrokost d. 26. november. Det glæder vi os til.

 • Baglandet logo kun træ uden navn

Kulturnat i Baglandet 14. oktober

Oktober 2022

Vi holdt åbent for offentligheden på kulturnatten i København.

Det blev en fantastisk aften med mere end 70 besøgende. Der var rundvisninger og spændende samtaler om Baglandet og livet med en anbringelse i bagagen i alle hjørner og kroge af Baglandet. Og så blev der solgt lækre hjemmelavede applepies, varm hyldebærsaft og gode småkager.

Overskuddet fra Kulturnatten går til en udenlandsrejse for baglændere– måske til Kreta.

 • Baglandet logo kun træ uden navn

Store oprydningsdag i Baglandet

September 2022

I september havde vi store oprydnings dag(e). I baggården har vi et skønt storskraldsrum, hvor der igennem årene er fundet mange gode brugte møbler, lopper mm. Med tiden lander mange af disse ting inde i Baglandet, for måske kan vi liiiige bruge den dér lampe og det dér bord. Og så må vi indimellem rydde op og rydde ud. Det lykkedes. Nogle bar ting ud, andre bar dem ind igen😉Men til sidst fik vi styr på det og endte dagen med at spise en god middag sammen.

 • Baglandet logo kun træ uden navn

Jul i Baglandet

December 2021

Vi havde sådan glædet os til at kunne samle Baglænderne som normalt til jul og julefrokost, men den dumme pandemi har endnu engang sat en stopper for sociale aktiviteter. Derfor har vi valgt at afholde juleaften d. 21.12 og 23.12. Julefrokosten bliver ligeledes delt op i to, hvor det vil foregå d. 28.12 og 29.12.

Baglandet ønsker dig og dine en glædelig jul.

 • Baglandet logo kun træ uden navn

Besøg på Godhavn

December 2021

D. 8.12 er vi er blevet inviteret på besøg på Godhavn, som ligger i Tisvildeleje. Vi er glade for invitationen fra Godhavns forstander, Søren Skjødt, som er indtrådt i Baglandets bestyrelse.

På Godhavn bor der ca. 80 børn og unge på forskellige afdelinger.

Vi er inviteret til kl. 16.30, hvor vi får en rundvisning og snak. Efterfølgende spiser vi aftensmad hos dem.

 • Baglandet logo kun træ uden navn

Besøg af De Anbragtes Vilkår

December 2021

Vi får besøg af De Anbragtes Vilkår d. 2.12. De kommer før aftensmaden og spiser med.

DAVs Formand, David, og Næstformand, Leika, vil fortælle om De Anbragtes Vilkår generelt, om hvordan man kan være med som frivillig, og om hvordan det er at være med som frivillig. Munni deltager både som baglænder og som frivillig i DAV, og hun kan også dele ud af sine erfaringer som frivillig.

De vil også fortælle om deres topmøder, hvor temaet er “Overgang til voksenlivet”. Her vil de gerne høre om, hvad vi tænker, der er vigtigt.

Endelig vil vi få lejlighed til at fortælle mere om Baglandet.

 • Baglandet logo kun træ uden navn

Julefrokost i Sorø

November 2021

Ulla og Viggo inviterer til julefrokost i Sorø d. 20.11. Vi tager sammen afsted fra Nørreport Station.

OBS: Denne julefrokost er ikke i stedet for Baglandets julefrokost!

 • Baglandet logo kun træ uden navn

Mortensaften

November 2021

Onsdag d. 10.11 fejrer vi traditionen tro Mortensaften med andesteg, sovs, kartofler og hyggeligt samvær.

Vi glæder os!

 • Baglandet logo kun træ uden navn

And og Mortensaften

November 2020

Traditionen tro, så holdt vi Mortensaften med lækre ænder, dejlig tyk og hjemmelavet sovs, hvide og brune kartofler og lækkert tilbehør! Det smagte så godt, så man kunne høre englene synge! Vi spiste i begge stuer, for i år måtte vi holde større afstand, spritte af hele tiden, og maden blev serveret for at overholde retningslinierne. Det var en dejlig aften, og vi takker for det altid gode og sjove selskab med baglænderne.

 • Baglandet logo kun træ uden navn

Stor oprydningsdag

Oktober 2020

Så kom den traditionelle store oprydningsdag i Baglandets store og dejlige lejlighed. Heldigvis var vi mange, så det gik hurtigt med at få ryddet op i alle lokalerne. Bagefter bestilte vi mad udefra, og der blev nydt lækre burgers og indiske retter op over til begge ører- det var dejlig luksus. Vi takker for den gode opbakning!

 • Baglandet logo kun træ uden navn

Tur til Danmarks Forsorgsmuseum

Oktober 2020

Forsorgsmuseet i Svendborg og De Anbragtes Vilkår inviterede Baglandet til en unik oplevelse på museet i anledningen af temaet Anbragt i fortiden, nutiden og fremtiden. Det var vi glade for, så en mindre gruppe fra Baglandet to afsted og fik en god rundvisning på museet, og der blev udvekslet personlige historier.

 • Baglandet logo kun træ uden navn

Corona-forholdsregler

Oktober 2020

Smitten stiger desværre igen, og det betyder, at vi i Baglandet må stramme op på forholdsreglerne for at undgå smitte iblandt os, for at undgå, at vi må lukke i en periode, fordi vi er smitteramte, og for generelt at være med til at forhindre smittespredning i samfundet. Alle skal kunne være trygge ved at komme i Baglandet, så vi beder alle om at følge forholdsreglerne. På forhånd tak og tak for forståelsen.

 • Baglandet logo kun træ uden navn

Biograftur

Oktober 2020

Det er længe siden, at Baglandet har været i biografen, så vi tog ind for at se filmen ‘Druk’ i Herlev Biograf, hvor man kan ligge ned, mens man spiser popcorn. Det var en rigtig dejlig aften!