Nyheder fra Baglandet

 • Baglandet logo kun træ uden navn

And og Mortensaften

November 2020

Traditionen tro, så holdt vi Mortensaften med lækre ænder, dejlig tyk og hjemmelavet sovs, hvide og brune kartofler og lækkert tilbehør! Det smagte så godt, så man kunne høre englene synge! Vi spiste i begge stuer, for i år måtte vi holde større afstand, spritte af hele tiden, og maden blev serveret for at overholde retningslinierne. Det var en dejlig aften, og vi takker for det altid gode og sjove selskab med baglænderne.

 • Baglandet logo kun træ uden navn

Stor oprydningsdag

Oktober 2020

Så kom den traditionelle store oprydningsdag i Baglandets store og dejlige lejlighed. Heldigvis var vi mange, så det gik hurtigt med at få ryddet op i alle lokalerne. Bagefter bestilte vi mad udefra, og der blev nydt lækre burgers og indiske retter op over til begge ører- det var dejlig luksus. Vi takker for den gode opbakning!

 • Baglandet logo kun træ uden navn

Tur til Danmarks Forsorgsmuseum

Oktober 2020

Forsorgsmuseet i Svendborg og De Anbragtes Vilkår inviterede Baglandet til en unik oplevelse på museet i anledningen af temaet Anbragt i fortiden, nutiden og fremtiden. Det var vi glade for, så en mindre gruppe fra Baglandet to afsted og fik en god rundvisning på museet, og der blev udvekslet personlige historier.

 • Baglandet logo kun træ uden navn

Corona-forholdsregler

Oktober 2020

Smitten stiger desværre igen, og det betyder, at vi i Baglandet må stramme op på forholdsreglerne for at undgå smitte iblandt os, for at undgå, at vi må lukke i en periode, fordi vi er smitteramte, og for generelt at være med til at forhindre smittespredning i samfundet. Alle skal kunne være trygge ved at komme i Baglandet, så vi beder alle om at følge forholdsreglerne. På forhånd tak og tak for forståelsen.

 • Baglandet logo kun træ uden navn

Biograftur

Oktober 2020

Det er længe siden, at Baglandet har været i biografen, så vi tog ind for at se filmen ‘Druk’ i Herlev Biograf, hvor man kan ligge ned, mens man spiser popcorn. Det var en rigtig dejlig aften!
 • Baglandet logo kun træ uden navn

Genansættelse af medarbejder

Oktober 2020

Baglandet har genansat Tina i en deltidsstilling fra 1. oktober og resten af året, og hun vil være i Baglandet i det meste af åbningstiden. Vi er glade for at have Tina tilbage.
 • Baglandet logo kun træ uden navn

Baglandet inviteret til brugerpanel i Rådet for Socialt Udsatte

September 2020

I slutningen af september var Baglandet inviteret med i et bruger/praktikerpanel sammen med andre brugerorganisationer og sociale organisationer, hvor temaet var ‘Hvordan skal fremtidens socialpolitik se ud, og hvordan involverer vi bedst social udsatte borgere i udviklingen af den?‘. Vi takker for en god dag med mange gode dialoger og ideer. Mødet var arrangeret af Rådet for Socialt Udsatte. Vi har delt et lille videoklip fra dagen på vores Facebook side, som du kan se her.
 • Baglandet logo kun træ uden navn

Baglandet inviteret til topmøde ‘Børnene først’

September 2020

Social- og indenrigsminister Astrid Krag inviterede 30 organisationer på børne- og familieområdet til topmøde om regeringens kommende udspil ‘Børnene Først’. Med udspillet vil regeringen styrke indsatsen for udsatte børn og unge, så de får den rette hjælp og støtte tidligt i deres liv. Baglandet var inviteret med, så vi kunne kvalificere den kommende ‘Barnets Lov’ omkring anbringelser og efterværn. Vi var glade for invitationen, så vi kunne blive hørt og dele Baglandets over 20 års erfaring på området.
 • Baglandet logo kun træ uden navn

Konference på Christiansborg – Baglandet var medarrangør

September 2020

Baglandet København var gennem Alliancen for Anbragte Børn og Unge medarrangør af en stor konference på Christiansborg, hvor temaet var “Hvordan sikrer vi en god overgang til voksenlivet for anbragte unge”. Der blev sat fokus på efterværn og overgangen til den selvstændige voksentilværelse. Der var mange gode indlæg fra tidligere anbragte unge, socialministeren, Bikubenfondens Policy Lab og fra andre, om, hvordan overgangen fra anbringelse til selvstændig voksenliv kan gøres lettere. Der kom rigtige mange gode ideer, og en opsummering af dem alle, er præcis dét, som Baglandet er og står for – og det er vi stolte af!
 • Baglandet logo kun træ uden navn

Fælles baglænderdag udsat

September 2020

Den fælles baglænderdag, som skulle have været afholdt i Vejle sidst i september, har vi måtte udskyde på grund af Corona. Der er for lidt plads til de tilmeldte, og det vil derfor vil være uansvarligt at afholde, når vi ikke kan holde god afstand til hinanden. Vi giver besked, når vi har en ny dato.
 • Baglandet logo kun træ uden navn

Besøg fra socialborgmester udsat

September 2020

I marts skulle Baglandet have haft fint besøg af socialborgmester Mia Nyegaard, og vi havde glædet os, da Mia ikke har besøgt Baglandet før. Desværre blev besøget udsat til september på grund af Corona, og besøget er udsat igen også denne gang på grund af Corona. Vi glæder os stadig til at byde Mia velkommen, så Mia kan møde baglænderne, høre de personlige erfaringer, og om Baglandets vigtige arbejde.
 • Baglandet logo kun træ uden navn

Bestyrelsesmøde

September 2020

Baglandet holdt bestyrelsesmøde med efterfølgende fællesmiddag og fællesmøde sammen med baglænderne. Der blev talt om Corona i forhold til, hvordan vi bedst passer på hinanden og om Baglandet udvikling. Vi takker for en god aften og for jeres engagement.

 • Baglandet logo kun træ uden navn

Den årlige havefest

August 2020

Den årlige havefest blev holdt i skønne og grønne omgivelser. Vi nød kolde drikke til de mange kager, nogle tabte i vikingespil, og børnene var optaget af at fælde et lille birketræ. Der var tilberedt lækre salater, kød i massevis, som blev spist i det opsatte telt og dagen sluttede af med is og snacks. Vi takker for en helt fantastisk dag hos Ulla og Viggo!

 • Baglandet logo kun træ uden navn

Personaledag

August 2020

Baglandet holdte personaledag for både ansatte og frivillige, og det var rigtigt hyggeligt at kunne mødes alle sammen og  naturligvis med god afstand til hinanden. Tak for lækker hjemmelavet mad, dessert og snacks.

 • Baglandet logo kun træ uden navn

Baglandet på vandet

Juli 2020

Baglandet tog på vandet til en sjov og udfordrende ved Amagerstrand. Der var rig mulighed for at få undervisning i SUP paddleboard eller tage en tur i kajak, hvis bentøjet eller balancen ikke var til SUP board. En stor tak til vores baglænder, som underviste os andre, og der var stemning for at gentage successen, så det ser vi frem til. Vi nød vejret, sandwich og is i hinandens selskab bagefter. Tak for en dejlig eftermiddag!

 • Baglandet logo kun træ uden navn

Baglandets årlige sommertur

Juni 2020

Som traditionen tro tager Baglandet på sommertur i det skønne Danmark, og igen i år går turen til Bildsø Camping og Feriekoloni. Vi glæder os over, at så mange har tilmeldt sig i år, vi bliver nemlig 28 i alt, og så nogle enkelte dagsgæster. Vi ser frem til samvær, hygge, bål, solskin, strand, vand og den traditionelle solnedgang den sidste aften. Vi glæder os rigtigt meget!

 • Baglandet logo kun træ uden navn

Baglandet nævnes i programmet Den Brogede Vej

Juni 2020

Anna Enemark er generalsekretær for UNESCO Danmark og frivillig i Baglandet, og var gæst i programmet ‘Den Brogede Vej’ på Radio Loud. Annas liv og karriere har budt på lidt af hvert…som barn boede hun i plejefamilie, som teenager blev hun smidt ud af 2. HF og så har Anna bl.a. boet sammen med tre sortbørshajer i Sovjetunionen. Stor tak til Anne for at nævne Baglandet.

Lyt med her i #7 https://open.spotify.com/episode/7EBa31O33mHwXvBFvbkPRv. 

 • Baglandet logo kun træ uden navn

Baglandet åbner (næsten) normalt igen

Juni 2020

Søndag den 7. juni blev det officielt, at vi nu må samles op til 50 personer igen, så nu åbner Baglandet fra onsdag 10. juni som før corona-nedlukningen, dvs. med de normale åbningstider.

Dog skal vi stadig holde afstand, vaske/spritte hænder, spritte af osv., og desværre stadig ingen kram. Og er du syg, eller har symptomer på sygdom, skal du stadig vente med at komme, til du er helt rask. Vi glæder os!

 • Baglandet logo kun træ uden navn

Baglandet holder lukket pga. Corona-virus til 11. maj

April/Maj 2020

Baglandet har sammen med bestyrelsen besluttet at følge regeringens opfordring til så vidt muligt at undgå smitterisiko. Derfor er Baglandet fortsat lukket til den 11. maj efter de nye retningslinier. Vi glæder os til at ses, når vi må igen. Vi holder jer orienteret her og på Facebook. Pas på jer selv, hinanden og andre derude.

Baglandet opfordrer alle til at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger på https://www.sst.dk/corona.

 • Baglandet logo kun træ uden navn

Påskefrokost aflyses

April 2020

Traditionen tro plejer Baglandet at holde påskefrokost, men i år er den aflyst. Vi må holde en stor gensynsfest, når vi igen får mulighed for at ses. Pas godt på jer selv og hinanden derude.

 • Baglandet logo kun træ uden navn

Baglandet holder oplæg til FADDs døgnseminar

April 2020

Baglandet er blevet inviteret til at holde et oplæg til FADDs døgnseminar om udsatte unge den 17. april i Kerteminde. Simone og Viggo tager den lange vej, og vil tale om Baglandets formål og arbejde samt BoSelv appen, og Simone slutter af med sin personlige historie og hvorfor hun kommer i Baglandet. Vi er meget glade for at få taletid til seminaret, så en stor tak til FADD. Vi glæder os.

Opdatering: Seminaret i april er blevet aflyst, og FADD arbejder på at finde nye datoer.